Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. краве масло
• 500 мл прясно мляко
• 1 с.л. /с връх/ брашно
• 3 жълтъка
• 1-2 ч.л. горчица
• 1 к.ч. зехтин
• 1 лимон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме яйцата, разполовяваме ги по дължината и вадим жълтъците. Пасираме ги и ги смесваме с разбитото масло. Подправяме със сол и черен пипер и пълним белтъците с тази смеси.
Разбиваме жълтъците за майонезата. Прибавяме брашното, млякото и подправките. Слагаме сместа на слаб котлон и продължаваме бъркането, докато се сгъсти и надигне. Слагаме съда в друг по-голям съд със студена вода и продължаваме бъркането, докато сместа изстине.
Прибавяме с бъркане зехтина, горчицата и лимоновия сок. Разбъркваме добре и наливаме заливката в сосиера.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...