Продукти:
• 5 яйца
• 100 г шунка
• 100 г телешки салам
• 100 г пушено сирене
• 1 домат
• 1 малка опаковка майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Варим яйцата 10 мин във вряща вода, а след това ги слагаме в студена, за да изстинат. Обелваме ги и изрязваме края на заострената им част. Разрязваме ги напречно на две части. Нареждаме ги изправени в плоска чиния и ги посоляваме.
Нарязваме шунката, салама, пушеното сирене и домата на кръгчета. Всяко яйце гарнираме отгоре с едно кръгче по избор.
Доматите посоляваме, а върху останалите продукти слагаме по 1 ч.л. майонеза.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...