Продукти:
• 5 яйца
• 100 г шунка
• 100 г телешки салам
• 100 г пушено сирене
• 1 домат
• 1 малка опаковка майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Варим яйцата 10 мин във вряща вода, а след това ги слагаме в студена, за да изстинат. Обелваме ги и изрязваме края на заострената им част. Разрязваме ги напречно на две части. Нареждаме ги изправени в плоска чиния и ги посоляваме.
Нарязваме шунката, салама, пушеното сирене и домата на кръгчета. Всяко яйце гарнираме отгоре с едно кръгче по избор.
Доматите посоляваме, а върху останалите продукти слагаме по 1 ч.л. майонеза.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...