Кулинарни рецепти » Яйца с лук по лионски

 Яйца с лук по лионски

Продукти: (за 6 порции)

• 9 яйца
• 5 средно големи глави лук
• 3 с.л. брашно
• 5 с.л. масло
• 3 ч.ч. пилешки бульон
• малко настъргано индийско орехче
• 1/2 ч.л. сол
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на средно големи ивички, които бланшираме 5 минути в кипяща вода и отцеждаме. Слагаме ги в тиган на средно силен огън и бъркаме, докато се изпари водата, после прибавяме маслото и бъркаме, докато лукът пожълтее.

Напудряме с брашното и отново разбъркваме. Прибавяме малко по малко бульона като бъркаме с дървена лопатка. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и оставяме да покъкри на тих огън около 20 минути.

Отделно сваряваме яйцата, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Изсипваме половината от лучения сос в голяма чиния за сервиране, нареждаме отгоре яйчените кръгчета и ги поливаме с останалата половина от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало