Кулинарни рецепти » Яйца под майонеза

 Яйца под майонеза

Продукти:

• 3 твърдо сварени яйца
• 6 ч.л. майонеза
• 6 маслини
• няколко листа салата или маруля
• 2 домата
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Твърдо сварените яйца разрязваме на половина и подреждаме с жълтъка нагоре в плоска чиния, като под всяка половинка поставяме листо маруля. Посоляваме и поръсваме с малко черен пипер.

После заливаме всяка половинка с лъжичка майонеза и украсяваме с маслина. Нарязваме доматите на кръгчета, подреждаме ги отстрани и посоляваме.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало