Продукти:
• 8 яйца
• 10 стръка магданоз
• 4 с.л. ситно няразано месо от пушено пиле
• 4 ситно нарязани краставички
• 30 г краве масло
• лют червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме магданоза на ситно и го смесваме със ситно нарязаните пилешко месо и кисели краставички.
Намазваме обилно с масло 8 кафени чашки и разпределяме в тях приготвената смес. Поръсваме със сол и леко лют червен пипер. Във всяка чашка чукваме отгоре по едно яйце.
Нареждаме чашките в тавичка с вряла вода и варим, докато се втвърдят яйцата. След това изчакваме чашките да изстинат и обръщаме в чинийки.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...