Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 50 г краве масло
• сол
За соса:
• 2 сардели
• 150 г кисели краставички
• 1 главичка лук
• 1 опаковка майонеза
• 1/2 ч.л. захар
• 1 лимон
• 1 ч.л. горчица
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Пасираме изчистената и сварена риба.
Нарязания на ситно лук смесваме с нарязаните на ситно краставички. Подправяме майонезата с лимонов сок на вкус.
От маслото и брашното правим светла запръжка, която разреждаме с млякото до средно гъста кашичка. Слагаме в този сос сарделите, краставичките и лука. Подправяме със сол и черен пипер. Сваляме соса от котлона и го оставяме да изстине. Бавно смесваме соса с майонезата и с горчица.
Обелваме твърдо яйцата и ги разполовяваме надлъжно. Вадим жълтъците и ги пасираме. Посоляваме.
Разбиваме с миксер омекналото на стайна температура масло, объркваме го със жълтъците и с тази смес пълним яйчените коруби. Подреждаме ги в тавичка и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...