Кулинарни рецепти » Мариновани яйца с майонеза

 Мариновани яйца с майонеза

Продукти:

• 8-10 твърдо сварени яйца
• 2 ч.ч. оцет
• 2 ч.ч. вода
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 1 ч.л. захар
• 1 опаковка майонеза
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме твърдо сварените яйца и ги нареждаме в стъклен съд.

Приготвяме марината от оцета, водата, дафиновия лист, едро нарязания лук, захарта и сол на вкус. Варим я 4-5 мин, прецеждаме и още гореща я сипваме върху яйцата.

Оставяме яйцата да престоят 3-4 дни в маринатата, след което ги изваждаме, нарязваме ги на четвъртинки, подреждаме ги в чиния за сервиране и заливаме с майонезата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало