Кулинарни рецепти » Мариновани яйца

 Мариновани яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 8 яйца
• 1 глава лук
• 5 с.л. соев сос
• 2 с.л. водка
• 4 с.л. захар
• 3-4 зърна карамфил
• 3-4 бахар
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 щипка канела
• сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10-12 мин в кипяща вода, обелваме ги и ги набождаме на няколко места с вилица. Варим ги още 10 мин във вода, към която сме прибавили ситно нарязаните лук, копър и магданоз, водката, 1 с.л. соев сос, бахара, карамфила, канелата и сол на вкус.

Изваждаме сварените яйца и ги нарязваме на резенчета. Нареждаме резенчетата ветрилообразно в чинията за сервиране и ги заливаме с останалия соев сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало