Кулинарни рецепти » Мариновани яйца

 Мариновани яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 8 яйца
• 1 глава лук
• 5 с.л. соев сос
• 2 с.л. водка
• 4 с.л. захар
• 3-4 зърна карамфил
• 3-4 бахар
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 щипка канела
• сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10-12 мин в кипяща вода, обелваме ги и ги набождаме на няколко места с вилица. Варим ги още 10 мин във вода, към която сме прибавили ситно нарязаните лук, копър и магданоз, водката, 1 с.л. соев сос, бахара, карамфила, канелата и сол на вкус.

Изваждаме сварените яйца и ги нарязваме на резенчета. Нареждаме резенчетата ветрилообразно в чинията за сервиране и ги заливаме с останалия соев сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало