Продукти:
• 600 г картофи
• 2 жълтъка
• 60 г краве масло
• 1 щипка пудра захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода. Обелваме ги, докато са още горещи, и ги пресоваме. Прибавяме жълтъците и брашното, поръсваме със захар, черен пипер и сол и омесваме много добре, за да получим гладка каша.
С помощта на шприц оформяме малки звездички. Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в много гореща фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...