Кулинарни рецепти » Капустняк

 Капустняк
/Полша/

Продукти за 6-7 порции:

• 300 г пушено свинско месо
• 1 връзка корени за супа
• 150 г гъби
• половин кисела зелка
• 1-2 глави лук
• 100 г сланина
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 7-8 ч.ч. костен бульон
• ким
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на дребни кубчета, загряваме я на огъня и запържваме в нея ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме.

Нарязваме зелето и го задушаваме в собствения му сок. Нарязваме корените на ситно.

Нарязваме гъбите и месото. Заливаме ги с половината от бульона и варим 20 мин на силен огън.

Последователно прибавяме нарязаните корени, задушеното зеле, запържения лук, останалия бульон, зелевия сок, ким и сол на вкус. Варим супата, докато продуктите омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало