Продукти: (за 4-5 порции)
• 200-300 г телешко месо
• 40-50 г лой
• 2-3 домата
• 2-3 с.л. ориз
• 1-2 клонки целина
• 4-5 ч.ч. бульон
• 1 ч.л. брашно
• 1 к.ч. червено вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Стопяваме лойта и пържим в нея нарязаното на хапки месо. Посоляваме и поръсваме с брашното. Прибавяме листенцата от целина и бульона.
Когато месото омекне прибавяме ориза и оттегляме съда на тих огън. След 10 мин слагаме обелените и нарязани на едро домати.
Варим супата още 20 мин, подправяме с виното, отстраняваме от огъня и посоляваме на вкус. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...