Продукти: (за 4-5 порции)
• 200-300 г телешко месо
• 40-50 г лой
• 2-3 домата
• 2-3 с.л. ориз
• 1-2 клонки целина
• 4-5 ч.ч. бульон
• 1 ч.л. брашно
• 1 к.ч. червено вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Стопяваме лойта и пържим в нея нарязаното на хапки месо. Посоляваме и поръсваме с брашното. Прибавяме листенцата от целина и бульона.
Когато месото омекне прибавяме ориза и оттегляме съда на тих огън. След 10 мин слагаме обелените и нарязани на едро домати.
Варим супата още 20 мин, подправяме с виното, отстраняваме от огъня и посоляваме на вкус. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...