Кулинарни рецепти » Спаначена супа с кайма

 Спаначена супа с кайма

Продукти:

• 150 г кайма (смес)
• 500 г спанак
• 1 ч. л. сол
• 1 с. л. олио
• 2 щипки смлян джинджифил
• 1 щипка счукан анасон

Начин на приготвяне:

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, анасона и малко сол (ако каймата е готова, внимавайте със солта!). Сипваме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава. От каймата оформяме 15-20 топчета.

Нарязваме почистения и измит спанак на едро, бланшираме го в кипящата вода, която редуваме със студена няколко пъти, докато спанакът смени цвета си и стане тъмнозелен.

Изваждаме спанака от врящата вода и пускаме едно по едно топчетата от каймата в нея. Варим на силен котлон около 20 мин.

Прибавяме и спанака, олиото и още сол, ако е нужно, и варим още 10 мин. Готовата супа пресипваме в супник и я сервираме гореща.

Автор: Гергина Филева

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало