Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешко месо от гърдите
• 2 с.л. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. “Вегета”
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. краве масло
• червен пипер
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода слагаме нарязаното на малки парчета месо, заедно с нарязаните на дребно корени за супа и вегетата. Оставяме да ври до омекване.
Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, прибавяме брашното и червения пипер, разреждаме запръжката и я изсипваме във врящата чорба. Веднага след това прибавяме ориза и маслото.
Оставяме чорбата да ври, докато омекне оризът. Застройваме с яйцата, разбити с оцета.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...