Кулинарни рецепти » Телешка чорба

 Телешка чорба

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешко месо от гърдите
• 2 с.л. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. “Вегета”
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. краве масло
• червен пипер
• 1 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

В подсолена вода слагаме нарязаното на малки парчета месо, заедно с нарязаните на дребно корени за супа и вегетата. Оставяме да ври до омекване.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, прибавяме брашното и червения пипер, разреждаме запръжката и я изсипваме във врящата чорба. Веднага след това прибавяме ориза и маслото.

Оставяме чорбата да ври, докато омекне оризът. Застройваме с яйцата, разбити с оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало