Кулинарни рецепти » Овча курбан-чорба

 Овча курбан-чорба

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 кг овче месо
• 500 г овчи джолан
• 300 г домати
• 100 г лук
• 80 г моркови
• 80 г целина
• 50 г корени от магданоз
• 1 глава чесън
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото и джолана със студена вода и варим отначало на силен огън, а след като заврат - на слаб огън.

Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязаните лук, моркови, целина и корени от магданоз, обелените скилидки чесън, обелените и ситно нарязани домати.

След като месото се свари обезкостяваме и го нарязваме на малки парчета. Връщаме го в бульона, посоляваме и варим още 5-6 мин.

Сервираме чорбата поръсена със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало