Продукти: (за 4-5 порции)
• 200 г зрял фасул
• 200 г пушен бут
• 1 малък морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 с.л. мазнина
• 2-3 с.л. брашно
• 3 с.л. заквасена сметана
• 1 малка глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в 1 л студена вода и го сваряваме във водата, в която сме го киснали. Когато поомекне, прибавяме месото и продължаваме да варим. Изваждаме омекналото месо.
Отделно запържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Прибавяме леко препеченото брашно и също го запържваме. Поръсваме червения пипер, разреждаме запръжката с 1 ч.ч. топла вода и я сипваме в чорбата.
Продължаваме да варим на умерен огън, като четвърт час преди да отстраним от огъня прибавяме нарязаните на кубчета кореноплоди.
Накрая връщаме нарязаното на кубчета месо, подправяме със сметаната, посоляваме на вкус и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...