Продукти: (за 4-6 порции)
• 400-500 г телешко месо
• 4-5 стръка праз
• 2 с.л. олио
• 2-3 с.л. ориз
• лимонов сок, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки късчета и го задушаваме в сгорещеното олио и малко вода. Заливаме с 5-6 ч.ч. горещ бульон /или гореща подсолена вода/ и оставяме супата да ври на умерен огън.
Когато месото е почти сварено, прибавяме ситно нарязания праз. Щом празът поомекне добавяме ориза и доваряваме супата. Преди да сервираме подправяме с лимонов сок и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...