Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 кг телешки джолан
• 50 г моркови
• 60 г целина
• 50 г лук
• 50 г пащърнак
• 300 г картофи
• 40 мл оцет
• 30 г хрян
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета джолана, посоляваме и го слагаме в тенджера. Заливаме с вода и варим на слаб огън, докато месото омекне.
Изваждаме месото и го обезкостяваме, а бульонът прецеждаме. Заливаме месото с прецедения бульон и прибавяме нарязаните моркови, целина, пащърнак, лук и картофи. Посоляваме, пускаме дафиновия лист и черния пипер и варим на слаб огън до омекване на зеленчуците.
Сервираме супата топла, заедно с настъргания и размесен със сол и оцет хрян.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...