Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 кг телешки джолан
• 50 г моркови
• 60 г целина
• 50 г лук
• 50 г пащърнак
• 300 г картофи
• 40 мл оцет
• 30 г хрян
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета джолана, посоляваме и го слагаме в тенджера. Заливаме с вода и варим на слаб огън, докато месото омекне.
Изваждаме месото и го обезкостяваме, а бульонът прецеждаме. Заливаме месото с прецедения бульон и прибавяме нарязаните моркови, целина, пащърнак, лук и картофи. Посоляваме, пускаме дафиновия лист и черния пипер и варим на слаб огън до омекване на зеленчуците.
Сервираме супата топла, заедно с настъргания и размесен със сол и оцет хрян.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...