Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета /около 1 кг/
• 7-8 моркова
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. пилешки бульон
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
В обилно намаслена тавичка разстиламе на равномерен пласт едро настърганите моркови. Върху тях нареждаме бутчетата, които предварително сме посолили и сме поръсили с лимонов сок. Слагаме маслото, нарязано на малки парченца, и заливаме с бульона.
Покриваме тавичката плътно с алуминиево фолио и печем в умерена фурна. Накрая отстраняваме фолиото и запичаме 10 мин, за да се зачервят бутчетата.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...