Продукти:
• 1 кг пилешки гърди
• 200 г майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. коняк
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пилешките гърди, подсушаваме и нарязваме на дълги ивици. Поръсваме със сол и черен пипер.
Разбиваме майонезата с горчицата и коняка и прибавяме нарязаните на ситно краставички. Слагаме месото в тавичка и заливаме с майонезената смес. Печем в умерена фурна до готовност.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...