Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 40 г сланина
• 20 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 ч.л. брашно
• 2-3 зърна черен пипер
• 2-3 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето отвътре и отвън и го шпековаме с част от сланината. Нарязваме останалата сланина на кубчета и я изпържваме. Прибавяме маслото и ситно нарязания лук и пържим до пожълтяване.
Слагаме пилето, подправките и малко гореща вода и печем в умерена фурна, докато пилето омекне и се зачерви. По време на печенето периодично ръсим с гореща вода и сос от тавата.
Изваждаме изпеченото пиле и варим соса, докато остане на мазнина. Прибавяме брашното и запържваме. Наливаме малко гореща вода, разбъркваме и варим, докато соса се отдели от мазнината. Поднасяме пилето с приготвения сос.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...