Продукти:
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре 1 бутилка за бира и наливаме в нея олиото и 1 ч.ч. вода. Добавяме и наситнения магданоз. Намазваме пилето отвътре и отвън с маслото и го натриваме със смес от сол и червен пипер.
Нанизваме пилето върху бутилката и го слагаме в центъра на тавичка, в която сме наляли 1 ч.ч. вода. Печем 40-50 мин при температура 200-220 градуса, като обръщаме през 10-15 мин, за да се опече пилето от всички страни.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...