Продукти: (за 6 порции)
• 1 голямо пиле
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
За плънката:
• 1 телешки мозък
• 100 г печурки
• 1 виенска кифла
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пасираме мозъка и го смесваме с накиснатата в прясното мляко виенска кифла. Запържваме брашното в сгорещеното масло. Отстраняваме от огъня и прибавяме мозъка, ситно нарязаните гъби, разбитите жълтъци и накрая – разбитите на сняг белтъци.
Натриваме пилето с черен пипер и сол. Напълваме го с приготвената плънка и зашиваме отвора с канап. Запържваме го от всички страни в сгорещеното масло.
Преместваме изпърженото пиле в тава. Наливаме около 2 пръста топла вода и печем 1 час в умерена фурна, като по време на печенето обливаме пилето с водата.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...