Кулинарни рецепти » Специално пиле

 Специално пиле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 голямо пиле
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол

За плънката:

• 1 телешки мозък
• 100 г печурки
• 1 виенска кифла
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пасираме мозъка и го смесваме с накиснатата в прясното мляко виенска кифла. Запържваме брашното в сгорещеното масло. Отстраняваме от огъня и прибавяме мозъка, ситно нарязаните гъби, разбитите жълтъци и накрая – разбитите на сняг белтъци.

Натриваме пилето с черен пипер и сол. Напълваме го с приготвената плънка и зашиваме отвора с канап. Запържваме го от всички страни в сгорещеното масло.

Преместваме изпърженото пиле в тава. Наливаме около 2 пръста топла вода и печем 1 час в умерена фурна, като по време на печенето обливаме пилето с водата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало