Кулинарни рецепти » Пържола от пуйка

 Пържола от пуйка

Продукти: (за 8 порции)

• 1,5 кг бяло месо от пуйка
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. доматен сос
• 2-3 глави лук
• 1-2 зелени чушки
• 1 яйце
• босилек, сол, пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чушките и към тях прибавяме яйцето, босилека, 3/4 ч.ч. от доматеният сос и галетата.

Нарязваме месото като за пържоли, подправяме го със сол и пипер и заедно със сместа го изсипваме в тавичка за печене. Печем около 45 мин при 350ºС.

Заливаме месото с останалият доматен сос и оставяме ястието да се готви още 15 мин. Пред сервиране поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало