Продукти: (за 8 порции)
• 1,5 кг бяло месо от пуйка
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. доматен сос
• 2-3 глави лук
• 1-2 зелени чушки
• 1 яйце
• босилек, сол, пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чушките и към тях прибавяме яйцето, босилека, 3/4 ч.ч. от доматеният сос и галетата.
Нарязваме месото като за пържоли, подправяме го със сол и пипер и заедно със сместа го изсипваме в тавичка за печене. Печем около 45 мин при 350ºС.
Заливаме месото с останалият доматен сос и оставяме ястието да се готви още 15 мин. Пред сервиране поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...