Кулинарни рецепти » Яйца, пълнени с лук и кайма

 Яйца, пълнени с лук и кайма

Продукти:

• 4 твърдо сварени яйца
• 200 г кайма
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Режем яйцата на половинки и отделяме жълтъка. Затопляме 1 с.л. олио в тиган, слагаме надробените жълтъци, каймата и ситно нарязания лук и запържваме. Добавяме сол и черен пипер. Сваляме от огъня и оставяме встрани.

Затопляме фурната на печката на 180 градуса. Пълним белтъците със сместа и ги подреждаме в тавичка, намазана с олио. Печем 5 минути.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало