Кулинарни рецепти » Яйца, пълнени с лук и кайма

 Яйца, пълнени с лук и кайма

Продукти:

• 4 твърдо сварени яйца
• 200 г кайма
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Режем яйцата на половинки и отделяме жълтъка. Затопляме 1 с.л. олио в тиган, слагаме надробените жълтъци, каймата и ситно нарязания лук и запържваме. Добавяме сол и черен пипер. Сваляме от огъня и оставяме встрани.

Затопляме фурната на печката на 180 градуса. Пълним белтъците със сместа и ги подреждаме в тавичка, намазана с олио. Печем 5 минути.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало