Продукти: (за 4 порции)
• 800-900 г зелен боб
• 80 г краве масло
• 2-3 глави лук
• 8 яйца
• магданоз, босилек, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, почистваме зеления боб и го заливаме с вода, колкото да го покрие. Поставяме го на огъня и след като водата изври, добавяме маслото, ситно нарязания лук, нарязаните босилек и магданоз. Посоляваме и оставяме да се задуши около 10 мин.
Прехвърляме задушения боб в тавичка, заливаме с разбитите яйца и запичаме 10 мин.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...