Кулинарни рецепти » Бъркани яйца с царевица

 Бъркани яйца с царевица

Продукти:

• 8 яйца
• 1 ч. ч. царевица от консерва
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 1 глава лук
• 1 червена чушка
• 1 зелена чушка
• 1 с. л. масло
• сол

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган разтопяваме маслото на умерена температура и пържим отцедената царевица, изчистените от семките и нарязани на ситно чушки и ситно нарязания лук, докато омекнат.

Разбиваме с миксер яйцата с млякото и солта и изливаме върху зеленчуците. Когато яйцата започнат да се стягат, разбъркваме няколко пъти с дървена лъжица. Пържим, докато в тигана не остане никаква течност.

Автор: Нина Филипова

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало