Продукти: (за 2 порции)
· 500 г киселец
· 6 яйца
· 1 к.ч. счукан сухар
· 1 к.ч. кисело мляко
· 60 г краве масло
· 1 ч.л. червен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Счупваме 4 яйца над вряща подсолена вода и ги варим, докато се забулят. Сваряваме киселеца в подсолена вода и го нарязваме на ситно. Изпържваме сухара в половината от маслото, прибавяме киселото мляко, посоляваме и сипваме киселеца.
Възвираме на огъня и прибавяме останалите разбити яйца. Изсипваме в чинии за сервиране и слагаме отгоре забулените яйца. Заливаме с останалото масло, в което сме запържили червения пипер.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...