Кулинарни рецепти » Яйца по италиански

 Яйца по италиански

Продукти: (за 4 порции)

· 4 домата
· 2 с.л. олио
· 200 г краве масло
· 8 филийки от франзела
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 сурово яйце
· 50 г брашно
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 100 г кашкавал
· 1 лимон
· сол, ким, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на филийки, които изпържваме в олиото. Оставяме ги да изстинат и ги пасираме на пюре.

Разбиваме суровото яйце и с него панираме филийките от франзела. Обелваме яйцата, разполовяваме ги надлъжно и върху всяка панирана филийка слагаме по половин яйце.

От маслото и брашното правим светла запръжка, която с бъркане разреждаме с млякото на гладка каша. Прибавяме доматеното пюре, подправките и настъргания кашкавал и оставяме този сос да клокне.

Разпределяме филийките по чиниите и ги заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало