Кулинарни рецепти » Яйца по оряховски

 Яйца по оряховски

Продукти: (за 2 порции)

· 4 яйца
· 2 филии сух бял хляб без кората
· 2 с.л. олио
· 4-5 стръка пресен лук
· 1 к.ч. изцедено кисело мляко
· 30-40 г краве масло
· червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На дъното на огнеупорен съд слагаме филийките хляб и ги поръсваме с олио. Върху всяка филия чукваме по 2 яйца и ги заливаме с изцеденото кисело мляко, разбито със сол, червен пипер и ситно нарязан зелен лук. Поръсваме с люспици масло и печем в умерена фурна около 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало