Продукти: (за 2 порции)
· 4 яйца
· 2 филии сух бял хляб без кората
· 2 с.л. олио
· 4-5 стръка пресен лук
· 1 к.ч. изцедено кисело мляко
· 30-40 г краве масло
· червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
На дъното на огнеупорен съд слагаме филийките хляб и ги поръсваме с олио. Върху всяка филия чукваме по 2 яйца и ги заливаме с изцеденото кисело мляко, разбито със сол, червен пипер и ситно нарязан зелен лук. Поръсваме с люспици масло и печем в умерена фурна около 20 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...