Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца
· 2 с.л. брашно
· 3 с.л. олио
· 1 ч.ч. ситно нарязани и изстискани кисели краставички
· 1 к.ч. зеленчуков бульон
· 1 с.л. оцет
· черен пипер, сол
· мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Изпържваме яйцата на очи в сгорещена мазнина и посоляваме.
В олиото запържваме брашното до златисто, наливаме бульона и варим, докато получим умерено гъст сос. Прибавяме оцета и нарязаните и изстискани краставички, разбъркваме, отстраняваме от огъня и поръсваме с черен пипер.
Гарнираме изпържените яйца с приготвения сос.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...