Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци

 Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пилешки бутчета
• 1 ч.ч. ориз
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 2 зелени камби
• 3 домата
• 1 лист целина
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме камбите на ивички. Обелваме доматите, почистваме ги от семенната част и ги нарязваме на ситно. Магданоза и целината също нарязваме на ситно. Заливаме бутчетата с 4 ч.ч. вряла подсолена вода и ги варим, докато поомекнат.

Слагаме в тавичка ситно нарязания лук и малко масло, сипваме 2-3 с.л. бульон, посоляваме на вкус и задушаваме във фурната. Когато лукът поомекне, прибавяме доматите, камбите, магданоза и целината. Наливаме 4 ч.ч. горещ бульон и прибавяме маслото. Кипваме сместа, прибавяме ориза и поръсваме с черен пипер и сол.

Нареждаме отгоре бутчетата. Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем в умерена фурна. Когато продуктите поемат напълно бульона, отстраняваме фолиото и печем още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало