Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сварено пилешко месо
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От млякото, яйцата, брашното и солта разбиваме гладка еднородна каша, като гъста боза. С черпак сипваме по малко от сместа върху нагорещен и намазан с мазнина сач /или тиган/ и разстиламе сместа по цялата повърхност.
Запичаме леко кътмите от двете страни и ги нареждаме една върху друга, за да не засъхнат. След като ги изпечем, навиваме ги на руло и ги нарязваме на кръгчета, които нареждаме плътно едно до друго в намаслена тавичка.
Отгоре разстиламе свареното и накъсано пилешко месо и заливаме с 1 ч.ч. бульон. Поръсваме с настъргания кашкавал и с черен пипер и печем в умерена фурна, докато ястието хване розова коричка.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...