Кулинарни рецепти » Пилешко със шунка и пармезан

 Пилешко със шунка и пармезан

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета от гърдите
• 3-4 с.л.брашно
• 4 с.л. мазнина
• 4 тънки резена шунка
• 1 к.ч. настърган пармезан
• 3-4 стръка босилек
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разполовяваме напречно филетата, за да получим по-тънки парчета и ги овалваме в брашното, размесено с черен пипер и сол.

Сгорещяваме мазнината, прибавяме наситнения босилек и пържим филетата на силен котлон около 2-3 мин. Намаляваме котлона и продължаваме пърженето още 10-12 мин.

Подреждаме филетата върху скарата на грила. Върху всяко парче слагаме тънък резен шунка, наръсваме с пармезана и запичаме до поруменяване на кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало