Кулинарни рецепти » Пилешко със шунка и пармезан

 Пилешко със шунка и пармезан

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета от гърдите
• 3-4 с.л.брашно
• 4 с.л. мазнина
• 4 тънки резена шунка
• 1 к.ч. настърган пармезан
• 3-4 стръка босилек
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разполовяваме напречно филетата, за да получим по-тънки парчета и ги овалваме в брашното, размесено с черен пипер и сол.

Сгорещяваме мазнината, прибавяме наситнения босилек и пържим филетата на силен котлон около 2-3 мин. Намаляваме котлона и продължаваме пърженето още 10-12 мин.

Подреждаме филетата върху скарата на грила. Върху всяко парче слагаме тънък резен шунка, наръсваме с пармезана и запичаме до поруменяване на кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало