Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 пиле
• 2 ч.ч. ориз
• 4-5 с.л. олио
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода.
Задушаваме ориза на слаб огън в сгорещеното олио. Щом стане прозрачен, наливаме 1 л от бульона, в който сме варили пилето, подправяме на вкус с черен пипер и сол, разбъркваме и прехвърляме в тавичка.
Намазваме свареното пиле с маслото и го слагаме в средата на тавичката. Запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...