Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 млада гъска
• 1 ябълка
• 3-4с.л. захар
• майорана, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме гъската, поръсваме я отвътре и отвън с майорана и черен пипер.
Слагаме във вътрешността на гъската обелената ябълка, на която сме почистили семенната част и на мястото на семената сме напълнили захар. Печем гъската като често я обливаме с мазнина и вода.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...