Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава червено цвекло
• 2-3 червени чушки
• 1 ч.ч. кубчета ананас от компот
• 2 по-едри и не много узрели домата
• 40 г краве масло
• сол
За маринатата:
• 150 мл чай от каркаде
• 150 мл червено вино
• 5 с.л. соев сос
• 2 с.л. мед
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 зърна карамфил
• 1 щипка канела
• сокът от 1 лимон
• сокът от 1 портокал
• 1 к.ч. от течността на компота от ананас
• 3 к.ч. зехтин
• черен пипер
Смесваме всички съставки за маринатата, като чесъна нарязваме много на ситно.
Обелваме цвеклото, нарязваме го на по-големи кубчета и го бланшираме 2-3 мин във вряща подсолена вода, в която сме сложили 1 с.л. оцет.
Нарязваме чушките на шайби, а цвеклото и доматите – на кубчета.
Мариноваме чушките 8 часа, а доматите, ананасовите кубчета и цвеклото – 3 часа.
Накисваме във вода дървените шишове, нанизваме продуктите и ги печем на жарава, като периодично ги мажем с масло и въртим шишовете, за да се изпекат зеленчуците равномерно.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...