Продукти: (за 4 порции)
• 1 патладжан
• 2 червени чушки
• 8 дребни лукчета
• 8 по-едри печурки
• 100 г топено сирене
• 100 г пушено сирене
• 1 зелен домат
• 2 с.л. олио
За маринатата:
• 2 с.л. зехтин
• 100 мл червено вино
• вегета,черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на колелца, посоляваме и отцеждаме.
Смесваме зехтина, виното, вегетата, солта и черния пипер. Накисваме в тази марината за 3-4 часа патладжана, нарязания на резенчета домат, обелените лукчета и нарязаната на по-големи парчета чушка.
Накисваме дървените шишове в студена вода. Нижем зеленчуците заедно с гъбите в произволен ред като помежду им слагаме кубчета топено или пушено сирене.
Печем 5-6 мин като въртим шишовете и мажем зеленчуците с маринатата.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...