Продукти: (за 4 порции)
• 4 червени чушки
• 6-10 сини сливи
• 4 не много узрели розови домата
• 2 глави червен лук
• 80 г краве масло
• 100 г краве сирене
За маринатата:
• 2 с.л. зехтин
• 100 мл червено вино
• вегета, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Леко опукваме чушките или ги бланшираме във вряща подсолена вода. Обелваме ги и ги нарязваме на шайби. Разполовяваме сливите, а доматите нарязваме на резенчета. Лука нарязваме на четвъртинки.
Мариноваме зеленчуците в марината от изброените съставки. Отцеждаме и ги нижем на дървени шишове, редувайки с кубчета сирене.
Обилно мажем с масло, докато ги печем на жаравата.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...