Продукти: (за 4 порции)
• 4 червени чушки
• 6-10 сини сливи
• 4 не много узрели розови домата
• 2 глави червен лук
• 80 г краве масло
• 100 г краве сирене
За маринатата:
• 2 с.л. зехтин
• 100 мл червено вино
• вегета, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Леко опукваме чушките или ги бланшираме във вряща подсолена вода. Обелваме ги и ги нарязваме на шайби. Разполовяваме сливите, а доматите нарязваме на резенчета. Лука нарязваме на четвъртинки.
Мариноваме зеленчуците в марината от изброените съставки. Отцеждаме и ги нижем на дървени шишове, редувайки с кубчета сирене.
Обилно мажем с масло, докато ги печем на жаравата.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...