Продукти: (за 4 порции)
• 4 червени чушки
• 6-10 сини сливи
• 4 не много узрели розови домата
• 2 глави червен лук
• 80 г краве масло
• 100 г краве сирене
За маринатата:
• 2 с.л. зехтин
• 100 мл червено вино
• вегета, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Леко опукваме чушките или ги бланшираме във вряща подсолена вода. Обелваме ги и ги нарязваме на шайби. Разполовяваме сливите, а доматите нарязваме на резенчета. Лука нарязваме на четвъртинки.
Мариноваме зеленчуците в марината от изброените съставки. Отцеждаме и ги нижем на дървени шишове, редувайки с кубчета сирене.
Обилно мажем с масло, докато ги печем на жаравата.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...