Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки домата
• 4 големи печурки
• 2 зелени чушки
• 2 големи глави лук
• 2 с.л. олио или зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре доматите и гъбите и ги разрязваме на две. Чушките нарязваме на едри квадратчета, лука - на четири.
Нанизваме зеленчуците на шишове, намазваме с олио, поръсваме със сол и черен пипер и печем около 15 минути на скара като от време на време ги обръщаме.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...