Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки домата
• 4 големи печурки
• 2 зелени чушки
• 2 големи глави лук
• 2 с.л. олио или зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре доматите и гъбите и ги разрязваме на две. Чушките нарязваме на едри квадратчета, лука - на четири.
Нанизваме зеленчуците на шишове, намазваме с олио, поръсваме със сол и черен пипер и печем около 15 минути на скара като от време на време ги обръщаме.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...