Кулинарни рецепти » Триеница

 Триеница

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. брашно
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и го напръскваме с подсолена вода или само потапяме ръцете си в подсолена вода, след това да слагаме длани върхо брашното и после ги трием една в друга. Напръсканото с подсолена вода брашно също става на трохи. И в двата случая след като трохите изсъхнат, ги пресяваме за да отстраним останалото брашно.

След това пускаме трохите в 1 л кипяща подсолена вода и варим. Когато трохите се сварят, прецеждаме и ги слагаме в тавичка. Наливаме в и малко от бульона.

Запържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук, поръсваме с червения пипер и изсипваме в тавичката с кашата. Запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало