Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 с.л. олио
• 1 голяма глава лук
• 1 кг картофи
• 2 тиквички
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 50 г кашкавал
• копър, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и в ги настъргваме на едро ренде. Обелваме тиквичките, настъргваме и тях, леко ги изстискваме и ги смесваме с картофите. Подправяме със сол, черен пипер и зелените подправки.
Сгорещяваме 1 с.л. олио и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Оставяме сместа леко да изстине и я избъркваме в картофената.
Загряваме останалото олио на умерен котлон в голям тиган и изсипваме зеленчуковата смес. Готвим като бъркаме леко около 5 мин, докато хване отдолу румена коричка.
Прехвърляме сместа в тавичка, наръсваме с настъргания кашкавал и печем във фурната само на горен реотан, докато кашкавалът поруменее.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...