Продукти: (за 4 порции)
• 300 г гъби, 5 яйца
• 1 к.ч. счукан сухар или галета
• 4-5 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме по-едрите гъби на парчета, а по-дребните оставяме цели. Задушаваме ги в маслото, докато омекнат, и посоляваме.
Разбиваме жълтъците и прибавяме към тях счукания сухар и поизстиналите гъби. Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги прибавяме към разбърканата с жълтъците смес. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Леко разбъркваме и изсипваме в намаслена тавичка. Печем в силна фурна.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...