Продукти: (за 5 порции)
• 15 чушки “Долма”
• 1 по-дебела филия стар хляб без кората
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• 2 яйца
• 1 кг домати
• 1 ч.ч. олио
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в малко топла вода, отцеждаме го и го смесваме с яйцата и сиренето. Изчистваме чушките от семките и ги напълваме с тази смес.
Всяка чушка захлупваме с капаче от домат. Овалваме чушките в брашно и ги нареждаме в тавичка плътно една до друга.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги наситняваме. Подправяме ги със сол и черен пипер и и ги заливаме с олиото. Разбъркваме хубаво и наръсваме с магданоз.
По желание в соса може да сложим 1 блокче зеленчуков бульон и 1 ч.л. захар.
Заливаме чушките с този сос и печем в умерена фурна около половин час, докато хванат златиста коричка.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...