Продукти: (за 4 порции)
• 3 картофа
• 2 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнината и малко вода. Добавяме червения пипер, а след
малко и картофите, нарязани на колелца. Посоляваме и заливаме с гореща вода.
Варим, докато картофите поомекнат. Прибавяме ориза и настърганите домати.
Изсипваме ястието в гювеч и печем, докато остане на мазнина. Поръсваме готовия гювеч с прясно нарязан джоджен.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...