Продукти: (за 4 порции)
• 3 картофа
• 2 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнината и малко вода. Добавяме червения пипер, а след
малко и картофите, нарязани на колелца. Посоляваме и заливаме с гореща вода.
Варим, докато картофите поомекнат. Прибавяме ориза и настърганите домати.
Изсипваме ястието в гювеч и печем, докато остане на мазнина. Поръсваме готовия гювеч с прясно нарязан джоджен.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...