Продукти:
• 10 картофа
• 8 яйца
• 1 с.л. олио (масло)
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол
• малко галета
За соса:
• 2 с.л. олио
• 1 1/2 с.л. брашно
• 1/2 кофичка кисело мляко
• магданоз, сол
• малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Картофите сваряваме в подсолена вода, обелваме ги и ги пресоваме още горещи. Прибавяме 4 яйца, ситно нарязан магданоз, джоджен, черен пипер и сол. Омесваме добре сместа и изсипваме половината в намазана с мазнина и посипана с галета кексова форма.
Върху нея нареждаме останалите твърдо сварени яйца. Изсипваме останалата картофена смес, заглаждаме, намазваме с олио и посипваме с галета. Печем до зачервяване и изваждаме от формата като позастине.
Поднасяме със сос, приготвен по следния начин: В 2 с.л. олио запържваме брашното до златисто, заливаме с киселото мляко при непрекъснато бъркане, посоляваме и подкиселяваме, поръсваме с магданоз.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...