Продукти: (за 4 порции)
• 500 г печурки
• 2 глави лук
• 3 с.л. галета
• 100 г сметана
• 8-10 маслини
• 50 г кашкавал
• 2 с.л. олио
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри печурки, които почистваме от пънчетата и напръскваме с малко лимонов сок. Нарязваме пънчетата на ситно и ги задушаваме с нарязания лук и с 1 с.л. олио. Когато омекнат, сваляме от огъня и смесваме с нарязаните на ситно маслини, галетата, сметаната, черен пипер и сол на вкус.
С тази смес пълним гъбите. Нареждаме ги в намаслена тавичка. Отгоре посипваме с настърган кашкавал и напръскваме с малко олио. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...