Кулинарни рецепти » Рагу от зелеви листа

 Рагу от зелеви листа

Продукти: (за 4 порции)

• целите листа от 1 по-голяма зелка
• 2-3 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 250 г краве сирене
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• черен пипер, сол

За заливката:

• 4 яйца
• 50-60 г стрито сирене

Начин на приготвяне:

Варим зелевите листа в подсолена вода, докато омекнат.

В горещата мазнина изпържваме до зачервяване ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, стритете сварени яйца и натрошеното сирене. Посоляваме, поръсваме счерен пипер и разбъркваме добре сместа.

В намаслена тавичка нареждаме последователно пласт от сварените зелеви листа, пласт от оризовата смес, отново зелеви листа и отново ориз. Завършваме със зелеви листа. Заливаме с 1-2 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна.

Когато ястието е почти готово, заливаме с разбитите със стритото сирене яйца и запичаме, докато се зачерви заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало