Кулинарни рецепти » Вкусни бобени гювечета

 Вкусни бобени гювечета

Продукти:

• 2 чаени чаши фасул
• 1/2 чаена чаша олио
• 3-4 глави лук
• 2-3 домата
• 1 чаена лъжичка червен пипер
• магданоз
• джоджен
• сол
• по желание 5-6 лютиви чушлета

Начин на приготвяне:

Почистваме фасула, измиваме го и го заливаме със студена вода. Варим на умерен огън.

В мазнината задушаваме до омекване нарязания на ситно лук. Прибавяме червения пипер и доматите. Задушаваме леко.

Прецеждаме сварения фасул. Разпределяме го в пръстени гювечета. Отгоре разпределяме запръжката. Върху нея слагаме по едно лютиво чушле и по едно резенче домат.

Посоляваме, поръсваме с магданоз и джоджен и сипваме по 2-3 супени лъжици от водата, в която е врял фасулът. Печем гювечетата в умерено загрята фурна.

Автор: Росица Добрева

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало