Кулинарни рецепти » Царевица с кашкавал

 Царевица с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зърна от царевица (от консерва или замразени)
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 200 г кашкавал
• 1 чушка
• 80 г маргарин
• 80 мл прясно мляко
• 30 г брашно
• 1 ч.л. горчица
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В половината маргарин и малко вода задушаваме на слаб огън нарязаните лук и чушка. Когато омекнат, прибавяме брашното, червения пипер, солта и горчицата. Поръсваме с черен пипер.

При непрекъснато бъркане прибавяме разбитите яйца, топлото прясно мляко, настъргания кашкавал и царевицата.

Намазваме с останалия маргарин тавичка и изсипваме в нея добре разбърканата смес. Слагаме ястието да се запече в умерена фурна.

Автор: Нина Славова

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало