Кулинарни рецепти » Патладжани, запечени с кашкавал

 Патладжани, запечени с кашкавал
/Гърция/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг патладжани
• 700 г кашкавал
• 3 глави лук
• 1 кг домати
• 1 1/2 ч.ч. зехтин /или олио/
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните надлъжно на филийки и ги пускаме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекнат. После леко ги запържваме в сгорещената мазнина и ги изваждаме.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме обелените и настъргани домати и сваряваме сос.

Нареждаме патладжаните в намаслена тавичка и върху всяка филийка патладжан слагаме филийка кашкавал. Заливаме с приготвения сос и печем в умерена фурна, докато течността се изпари и се образува коричка.

Поднасяме патладжаните поръсени със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало